top of page

Strokovna ekskurzija SOIL EVOLUTION 2022

V torek, 31.5.2022, dopoldan smo se polni pričakovanj odpeljali na ekskurzijo "Soil Evolution" v Hofgut Dettenberg, Nemčija. Kljub nepričakovani pustolovščini, smo 1.6.2022 pravočasno prišli na dvodnevni dogodek, imenovan festival tal, ki je bil posvečen štirim velikim sklopom:

- biodiverziteta,

- ohranitveno kmetijstvo,

- rastlina,

- kmet se predstavi kmetu



Šlo je za nov in edinstven dogode, organiziran s strani treh nemško govoreči organizacij (Gesellschaft für konservierende Bodenbearbeitung e.V. (Deutschland), Boden.Leben (Österreich) und Swiss No-Till (Schweiz)e.V. (Nemčija), Boden.Leben (Avstrija) in Swiss No-Till (Švica) in s tem povezovanje znanja s področja varstva tal in podnebja, nastajanje humusa in ohranitvenega kmetijstva.

Praktiki, svetovalci in znanstveniki z desetletnimi izkušnjami v ohranitvenem kmetijstvu, ozelenitvenih sistemih, gospodarjenju s humusom in sistemi pridelave pridelkov so svoje izkušnje predstavili v treh dnevih intenzivnih predavanj in druženj. V treh dneh je bilo govora o tehnologiji no-till, upravljanju s humusom, konceptih zastirke, kolobarjenje, poljščin, konceptih gnojenja, množične paše, mešanih kultur in biologije tal. Številni razstavljavci na demo prostorih predstavili tehnike obdelave tal in setve, semenarske hiše so pokazale raznolike mešanice pokrovnih posevkov na zasajenih parcelicah. Bilo je veliko delavnic in praktičnih prikazov.






29 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page